Jojanneke in Afrika

Na enkele blessures, voedselvergiftigingen en malaria, ben ik nu geveld door de REISZIEKTE:
 
Definitie: een drang om in de laatste weken hier nog zowat het halve land te bezoeken.
Verloop: 't Begon 2 weken geleden met de rit Ouaga - Zorgho - Koupéla - Gounghin - Koupéla - Koundi - Kombéolé - Ouaga (vrijdag t/m woensdagavond), en direct de volgende ochtend vroeg op weg naar Banfora (een reis van bijna 8 uur!) om vervolgens na 4 dagen door te reizen naar Gaoua en omgeving.
Gevolgen:...

Lees meer

De leerkracht van CP2 besteedt nu wekelijks aandacht aan handvaardigheid. Dat kan nu er wat (door mijn ouders meegenomen) materiaal beschikbaar is. Ik word gevraagd met ideeën te komen. De kinderen vinden het geweldig, maar ook heel moeilijk. Voor de meesten is het de eerste keer dat ze een schaar in hun handen hebben. Sommigen houden hem vast als een pen!

Het valt op dat ze voortdurend vragen of het goed is. Het onderwijsstelsel is vooral gericht op reproductie. In één van mijn...

Lees meer

Dit bericht is door mijn vader geplaatst. Ik heb al weken geen internet. Af en toe ga ik naar een 'Cyber' (internetcafé) voor de hoogstnodige zaken en dan schiet mijn site er bij in.

Vandaag ben ik met de auto naar school gegaan, speciaal voor degenen die herhaaldelijk om een update hebben gevraagd (en volgens mama vroeg 'iedereen' erom, dus het was nodig tijd dat ik iets van me liet horen).  Dat maakt namelijk dat ik 's middags thuis ben en niet op school hoef 'over te blijven'....

Lees meer

In de voorjaarsvakantie (laatste week van februari) ben ik met Cees, Martin en Carina van de stichting Faso meegereisd naar Midebdo en omgeving (in het zuid-oosten van Burkina Faso in de buurt van Gaoua). In het album Trip stg Faso vind je een selectie van de foto's van Cees, Martin en Carina.

Omdat er sinds afgelopen donderdag 11-03 een internetstoring is, ontbreken de foto's van Jojanneke en een eventuele toelichting bij de foto's. Dit album is (dus) geplaatst door mijn vader.

Lees meer

Op vrijwel elk kruispunt staan wel één of meer politie-agenten. Laatst onderweg naar school hoorde ik het schrille fluitje. Eerst dacht ik nog dat het voor iemand anders was, maar algauw bleek het voor mij te zijn. Ik werd - door 3 man - staande gehouden. Ik dacht eerst nog zoiets als: "hij zal het wel leuk vinden om zo'n jonge blanke meid een beetje bang te maken". Het was echter serieus. Ik had mobiel gebeld en dat is verboden. Ik moest een boete (6000 CFA = €9) betalen. ...

Lees meer

Ook in Burkina Faso is het vandaag vrouwendag. Ik heb daarvoor - net als veel vrouwen hier - nieuwe kleren laten maken. De foto volgt nog.

 

De wereldwinkel in Laren besteedt daar op een andere manier aandacht aan. Grondstof genoeg in Ouaga!

Lees meer

Er zijn weer een aantal nieuwe video's toegevoegd.

Lees meer

Inmiddels zijn we alweer halverwege januari en ik besef me dat het heel erg lang geleden is dat ik iets van me heb laten horen. Daarom nu even een inhaalslag: ik wens iedereen nog een heel mooi 2010 toe! Eigenlijk wel een beetje Afrikaans toch, altijd iets te laat? Ik zit nu ook nog van de pepernoten en kerstkransjes te eten die papa en mama voor me meegenomen hadden, dus wat dat betreft ben ik nog best op tijd! (Voor onze vakantie samen verwijs ik nogmaals naar hun blog).


Missch...

Lees meer

Mijn moeder heeft tijdens de vakantie opnames gemaakt. Nu kan je onder andere zien hoe ik lesgeef.

Lees meer

Bekijk ook de belevenissen van mijn ouders.

Lees meer